Poradna Čtečky knih


Autor: | Vloženo: 09.03.2015 000 21:19 | Témata: Poradna Čtečky knih

Jakou vybrat čtečku - kvalitní a praktickou?

Vybírám čtečku jako dárek pro přítele. Cena není podstatná, preferuji kvalitu a použitelnost v praxi. Dívala jsem se na čtečky Kindle, které se zdají být špičkou, ale nevím, jak je to se stahováním a dostupností knih v češtině pro tento typ čtečky. Kterou značku/typ by jste mi poradili vybrat, aby byl dárek skutečně potěšením nikoli zklamání?
Předem moc děkuji za pomoc

  • 10. března 2015 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobry den,

    ano, ctecky Kindle jsou nejlepsi. Pokud neni uplne rozhodujici cena, zvolil bych ctecku s osvetlenim. Zde pripadaji v uvahu modely Amazon Kindle Paperwhite 2 nebo Pocketbook 626. Kindle Paperwhite 2 ma lepsi displej a rovnomernejsi osvetleni. Je take rychlejsi, ma lepsi zpracovani a zaroven je mene poruchova. Pocketbook ma zase vetsi podporu formatu. U Kindlu je obcas nutne resit prevod formatu (lze vyuzit registrace na amazonu nebo pomoci programu Calibre - vse zdarma). Celkove o neco lepe vychazi Paperwhite 2, Pocketbook 626 je ale take dobra ctecka se kterou neudalete chybu.

    Stahovani a dostupnost knih je zhruba stejna pro Kindle i pro Pocketbook. Knihy do ctecky stahujete standardne presd USB kabel, pripadne lze jeste navic vyuzit posilani pres WiFi.

    Pokud knihy kupujete v obchode, vzdy je zde na vyber kniha ve formatu pro Kindle. Pokud knihu stahujete z internetu, obcas je nutne knihu prevest do jineho formatu (viz. vyse).

    ing. tomas pejcha
    AZ Mobil http://www.azmobil.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.