Poradna Amazon Kindle Paperwhite

Autor: | Vloženo: 03.01.2013 000 11:15 | Témata: Poradna Amazon Kindle Paperwhite

Kindle 5 versus Kindel Papewhite

Rozhoduji se mezi uvedenými dvěma modely. Podsvícení Paperwhite je hodnoceno velmi dobře. Nejde ale vypnout, jenom ztlumit. Snad to není problém ...

Naopak jeden z recenzentů Kindel 5 (Anonym, 2.1.2013) uvádí: "Absence podsvícení nahrazena koupí originálního coveru od Amazonu, který je sice velmi drahý, ale dohoromady vše vyjde na samou cenu jako celý Paperwhite a ještě se super pouzdrem."

O jaké pouzdro jde? Kolik stojí? Opravdu podsvícení nahradí?

Děkuji.

  • 3. ledna 2013 - Oficiální zástupce obchodu AZ Mobil

    Dobry den,

    jde o toto pouzdro: http://azmobil.cz... (mozno videt u nas na prodejne). Kindle Paperwhite ma "osviceni displeje", zde u Kindle 5 je orig. Amazon pouzdro s lampickou (tenke a lehke, zaroven pevne). Jde o osvetleni displeje pomoci lampicky, ktera se napaji primo ze ctecky. Osvetleni neni tak rovnomerne jako u Paperwhite, ale je dostacujici. Pokud je vsak pro Vas osvetleni displeje priorita, pockal bych spise na Paperwhite, kde je opravdu rovnomerne (diody jsou podel celeho displeje).

    ing. tomas pejcha
    AZ Mobil http://www.azmobil.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jan Šebelík

      3. ledna 2013 - Jan Šebelík

      Diskuse k porovnání Kindel 5 a Paperwhite se uspokojivě rozjela pod položkou "Kindel 5". Sem bych ale přidal ještě jeden dotaz: chápu, že si čeští prodejci musí k nákupní ceně něco přihodit. Nechápu ale, že si musí účtovat dvojnásobek ceny ohlášené v zahraničí, kde lze Kindle Paperwhite dostat za 119 USD.
      Info třeba zde, ale i všude jinde na ne-českých stránkách.
      http://www.eboocek.cz...


    • Petr

      17. února 2013 - Petr

      Ikdyž částečně souhlasím s tím že je u nás Kindle predražený, tak musím uvest na pravou míru cenu v zahraničí, kde je cena $119 bez daně. Sám jsem kupoval Paperwhite ve Phoenixu, kde mají VAT (obdoba našeho DPH) cca 9%, takže cena byla $130. Niméně i tak je to mnohem levněší než u nás.

      A k původnímu dotazu bych chtěl říci snad jen to, že podsvícení Paperwhite je to nejlepší co lze sehnat a žádné pouzdro s lampičkou se tomu nemůže vůbec přibližovat - mám Kindle 3 i Kindle Paperwhite, takže můžu srovnávat. Pro Paperwhite jsem koupil super pouzdro včetně magnetického spínače (čtečka se sama zapne při otevření) za cca 330kč.
      http://www.digiboss.cz...


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.