Nejnovější recenze ze sekce Čtečky knih
- Dobře se mi čte a tomu bez brýlí , pohodlné , lehké do baťohu i do kabelky nosím všude s sebou

Amazon Kindle Paperwhite
Přidáno: 6. července 2025
(naposledy upraveno 6. července 2025)
Zakoupeno v Alza.cz
- Dlouhá výdrž baterie
- Dětský mod jde vypnout a máte plnohodnotnou čtečku
- Jednoduché nastavení
- Možnost měnit si světlost a sytost podsvícení, noční režim
Dokonalá čtečka pro čtení. Žádné rozptylování, prostě jen čtete.
- Výdrž na jedno nabití
- Odolává vodě
- Čitelnost i na přímém slunci
- Knihomola šíleně potěší, manželka byla nadšená
- Jednoduché ovládání
- Jednoduché vkládání nových knih
- Ideální rozměry
- Vyšší cena
Byl to dárek pro mou manželku a od té doby, co čtečku má, tak jí nosí neustále sebou. Vejde se do každé kabelky a nemusí sebou tahat těžké knihy. Není nijak zdatná v elektronice, ale úplně v pohodě přišla na to, jak si do čtečky nahrát, zakoupit nové knižní tituly, ovládá čtečku bravurně a nejlepší na tom je, že s ní může i do horké koupele, pro její vodoodolnnost a tak si užívá pohodičku. Je z ní zkratka nadšená a nabíjí ji jednu měsíčně i přes každodenním čtení. Displej je čitelný i na přímém slunci a při večerní četbě mě neobtěžuje příliš mnoho světla z displeje. Výrobek mohu vážně doporučit.
- Jeden z nejlepších barevných e-ink displejů
- Velice pohodlné držení a ovládání čtečky
- Kapacita SSD úložiště 32 GB z čehož je tuším 29GB k dispozici pro knihy
- Vyladěný firmware, se čtečkou se příjemně pracuje
- Možnost pořizování poznámek pomocí dotykového pera
- Čtečka má odolnost proti polití, což je dle mého mínění důležité vlastnost
- Velice dobře vyřešené podsvětlení displeje, vč. filtru modrého světla
- Sice podporuje poslech audioknih, ale pouze těch, které jsou zakoupené přímo v Kobo Store - tohle je opravdu hodně hloupé omezení. Naštěstí mám na poslech audioknih něco jiného
Zpočátku jsem měl trochu výhrady k téměř čtvercovému formátu čtečky, ale ty se po čase rozplynuly. Čtečka se příjemně drží a umístění tlačítek je velice praktické. Barevný e-inky má o něco nižší kontrast než černobílý, ale není to o tolik, aby mě to rušilo. Ty barvy za to stojí.
- Super vše
Bez problémů
Zatím využívám krátce. Občas problikne displej, možná špatné nastavení.
- Splnil očekávání.
- Příjemně se na něj píše. Tužka, vzdor svému jednoduchému tvaru, mi příjemně sedí v ruce.
- Rozlišuje, alespoň pro mě, dostatečně přítlak na tužku, což přispívá k příjemnému pocitu při psaní.
- Tužka je přichycena k tělu tabletu sice jen magneticky, ale sílu přichycení považuji dle svého vkusu určitě za dostatečnou a přiměřenou.
- Dle svých dosavadních zkušeností doporučuji přikoupit k tabletu originální magnetické pouzdro. I přes mé původní obavy drží vskutku dobře a tužku drží dostatečně na svém místě i v batohu (nevypadne).
- Když vezmu tablet s přichycenou tužkou zavřený v pouzdru do ruky na straně tužky, tužka se sesmekne na kraj obrazovky tabletu, což určitě není ideální. Je třeba na tento nedostatek dávat pozor, zejména při ukládání do batohu, navíc je-li plný a hrozí, že něco bude do tužky opírající se o obrazovku tlačit. Je stále co vyvíjet. :-) V porovnání s přednostmi tohoto zařízení, to však považuji za snadno řešitelnou banalitu.
Onyx Boox Note Air 4 C rozhodně není univerzální stroj pro každého. Ale pokud víte, co chcete a pečlivě si prostudujete, co tento tablet nabízí, jistě Vás nezklame, spíše naopak. Toť mé dosavadní zkušenosti.
Je to výborný pomocník na dovolenou, nebo když je chvilku volna, případně před usnutím. Příjemné nastavení světla, intuitivní ovládání. SPokojenost.
Čtečku mám poprvé a tak jsem si dal nějakou dobu na pročítání recenzí a hodnocení. Věděl jsem co od ní chci a moje volba se snad vyplatila. Zatím jsem nadšený předčítáním. Jediný co mně vadí je problikávání displeje na jakýkoliv pohyb. U mobilu ani tabletu toto neznám a jelikož nebyl z nejlevnějších, tak se divím, že to už nemají vychytané.
Čtečka knih pro denní použití, lehká, skladná. Při čtení nebolí oči, spokojenost
Onyx Boox Note Air série hodnotím velmi dobře , zejména pro čtení e-knih díky velkému E Ink displeji. Je také výborný pro psaní poznámek. Tablet má solidní kvalitu zpracování a je poměrně rychlý podle standardů E Ink .
Pomalé bootování - vyžaduje až 5 sekund držení power tlačítka pro spuštění.
Dobré čtení - Zařízení vyniká svou flexibilitou se soubory, je ideální pro čtení PDF souborů a knih.
Dlouhá výdrž - Baterie 3700 mAh poskytuje dlouhou provozní dobu.
Snadné psaní poznámek - Texturovaný povrch displeje se cítí jako papír při psaní , což činí zápis poznámek velmi příjemným.
Nastavení sleep režimu - Kvůli dlouhé době pro boot bych potřeboval nastavit sleep režim místo úplného vypnutí. Našel jsem několik popisů nastavení systému, kde by mělo být možnost napájení nastavit, ale zatím bez výsledku.
Celkově se jedná o velmi solidní zařízení pro čtení a psaní poznámek, i když má své specifika typické pro E Ink technologii.
- Funguje dle očekávání
Nevím, jestli je to jen u této čtečky, ale na části obrazovky se po pár tazích objeví matný vzhled. Není to tolik výrazné, ale já to poměrně dost vnímám. Výrobce garantuje výdrž až měsíc při plné zátěži. Já nabíjím čtečku zhruba po 14 dnech, ale čtu denně 3–4 hodiny.
- lehký, kompaktní, dobře ovladatelný produkt
- zatím jsem na žádnou nepřišla
Je malý, vejde se i do malé kabelky. Trochu těžký, ale to zase tolik nevydí.
- Tlačítka pro otáčení stránek
- Vodotěsnost
- Velká paměť na eknihy
- Malý rozměr a malá hmotnost
- Velké rozlišení displeje
- Dlouhá výdrž baterie - 1.měsíc
- Obecně - displeje ečteček snadněji náchylné na poškození
- Zatím nic, ale mám ji krátce
Čtečku PocketBook 634 jsem si vybral za dosluhující PocketBook 626 z důvodu možnosti otáčet stránky eknih pomocí tlačítek a vyššího rozlišení displeje. Také z důvodu, že předchozí čtečka eknih bez problémů slouží už 12 let, ale pouze tlačítka začínají dosluhovat. Baterka i po 12 letech vydrží nabitá 3 týdny.
- Pěkný
Pořídil jsem si tuhle čtečku abych si mohl půjčovat e-knihy z veřejné knihovny. Čtečka musí mít OS Android. Potřebuje přístup k aplikaci Palm knihy, ve které lze výpůjčku provést.
Vypořádat se s ovládám a nastavením Onyxu mi dalo trochu zabrat, ale to byl asi můj problém. Jsem ročník 1951.
U stažených, t.j. zakoupených e-knih můžete pracovat s textem, např. úprava velikosti písma, ale to bohužel u výpůjček nelze. Pořád čtete v aplikaci, která Vás k úpravě nepustí.
- Very practical and easy to use
vše ok