Poradna Amazon Kindle Paperwhite

Autor: Jana Chaloupková | Vloženo: 04.10.2023 000 09:17 | Témata: Poradna Amazon Kindle Paperwhite

Jana Chaloupková

Dotaz ohledně výhledové nekompatibility čtečky Kindle s formátem MOBI

Vážení, prosím Vás o laskavou radu: Amazon avizuje ukončení kompatibility formátu MOBI s čtečkami Kindle k 1.12.2023. Jak bych měla postupovat, když si u Vás koupím knihu a chci i ji nechat poslat přímo do čtečky, což jsem si oblíbila, když moje čtečka zaslaný formát EPUB prostě vůbec nevidí? Mám si tedy nechat poslat knihu jen na mail a potom zkonvertovat na netu jako dříve? A bude konverze nadále možná? Nebo jakou cestu byste mi doporučili? Zkoušela jsem se ptát v obchodě, ale tam si také rady nevěděli. Mockrát děkuji za odpověď. Jana Chaloupková

  • AZ Mobil

    AZ Mobil

    4. října 2023

    Dobry den,

    Amazon sice bude podporovat EPUB, ale ne uplne klasickym zpusobem. Mozna to ted nerikam uoplne presne, klidne me zde nekdo opravte:)

    Situace s EPUB se musi rozdelit na 2 casti:

    1. kopirovani knih pres USB kabel - zde by klasicky EPUB nemel byt podporovan a bude nadale nutna konverze do jineho formatu (pres Calibre atd.). Zde se tedy nic nemeni.

    2. Posilani knih do ctecky pres WiFi - zde nyni Amazon umoznoval preposlani vsech formatu (mimo EPUB). U nekterych dokonce s konverzi do AZW3 (DOC, PDF). Nyni pouze zacne Amazon tuto konverzi provadet i pro format EPUB, ale nikoliv pro MOBI.

    Pokud to dobre chapu, tak pres kabel bude potreba zustat u jineho formatu nez EPUB nebo pouzit konverzi jako drive. U posilani pres WiFi bude nove mozne si poslat EPUB (uz ne ale MOBI), ktery Amazon ulozi do ctecky ve svem formatu.

    V podstate tedy vznikne nove moznost poslat si do ctecky i format EPUB. Ale ne pres kabel, coz muze byt pro nekoho matouci.

    tomas pejcha
    AZ Mobil https://www.azmobil.cz
    602 866 446

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.