Poradna C-TECH Lexis EBR-61

Autor: Jack Owen | Vloženo: 09.10.2018 000 15:03 | Témata: Poradna C-TECH Lexis EBR-61

Jack Owen

Jack Owen

Nelze se přihlásit ke Google Play

Dobrý den, při vyplnění správných uživatelských údajů v Google Play aplikaci se zobrazí hláška "Přihlášení se nezdařilo - Při komunikaci se servery Google došlo k chybě. Zkuste to znovu později." Z browseru čtečky se k účtu úspěšně přihlásím, z Google Play aplikace ale ne. (Android verze 4.2.2). Setkal se s tímto problémem již někdo a úspěšně ho vyřešil? Děkuji.

  • Matěj Reček

    Matěj Reček

    31. prosince 2018 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Problém se mi povedlo vyřešit, řešení jsem zveřejnil v recenzi zde na Heruece.. pro případ vkládám i do tohoto dotazu


    Nově zakoupené čtečce se nedaří přihlásit do obchodu Google Play, což je zrovna u této čtečky, která je výjimečná právě kombinací e-ink displeje a androidovou nástavbou s možností využití androidových aplikací, celkem zabiják (aspoň v mém případě).
    Ale jelikož jsem na našem trhu nenašel žádnou alternativu, tak jsem si dal práci zjistit v čem je problém a nakonec ho i vyřešil - a jelikož jsem tu našel pár případů kdy lidi řešili stejný problém, tak se s řešením podělím, třeba ho někdo i využijete!

    Přihlášení začalo fungovat po provedení dvou operací:
    1. manuální aktualizaci "aplikací" Google Play a Google Services (software čtečky je totiž neumí aktualizovat automaticky)
    2. manuální certifikaci zařízení na Google pomocí GSF čísla (od března 2018 Google údajně zabraňuje neautorizovaným - tj. výrobci co při výrobě modelu nezaplatili Googlu poplatek za autorizování modelu - zařízením přístup ke svým službám)

    Bohužel již čtečku nemám, jelikož jsem ho po spravení vracel rodině k využití, takže nemůžu zjistit přesný důvod komplikace s přihlašováním - jedná se tedy buď o jeden z mých řešení nebo kombinaci obou. Pokud bude někdo testovat, můžete dát vědět :) Z tohoto důvodu může být návod taky trochu nepřesný, jelikož si přesně nepamatuji vzhled nastavení ve čtečce, přesné názvy atd.

    Přikládám odkaz se všemi soubory (aplikacemi) které pro řešení potřebujete - aktuálně nejnovější v době psaní tohoto řešení:
    Mediafire - http://www.mediafire.com...
    nebo Google Drive - https://drive.google.com...


    Postup řešení:

    - aktualizace obchodu a služeb Google
    1. stáhněte si (ideálně nejnovější) aplikace Google Play Store a Google Play Services ve formátu .apk např. ze stránky APKMirror (ve verzi architektury procesoru armv7a a podpory androidu 4) nebo z mého odkazu
    2. v nastavení čtečky a nastavení aplikací povolte instalaci aplikací z externích zdrojů
    3. přeneste tyto 2 stažené .apk soubory do paměti čtečky (např. propojením kabelem s počítačem nebo skrz microSD kartu)
    4. soubory v Uložišti najděte, spusťte a nainstalujte
    5. po nainstalování v nastavení čtečky - aplikace - vyberte aplikaci Obchod Google Play a vynuťte ukončení (pokud jde) a vymažte data aplikace (aby došlo k uvolnění dat ze zastaralé verze)

    - certifikace zařízení do Googlu
    1. stáhněte si aplikaci Device ID ve formátu .apk např. ze stránky APKMirror nebo z mého odkazu
    2. v nastavení čtečky a nastavení aplikací povolte instalaci aplikací z externích zdrojů (pokud ještě nemáte povoleno z předchozího řešení)
    3. přeneste tento stažený .apk soubor do paměti čtečky (např. propojením kabelem s počítačem nebo skrz microSD kartu)
    4. soubor v Uložišti najděte, spusťte a nainstalujte
    5. spusťte nainstalovanou aplikaci Device ID
    6. na druhém řádku by se měl nacházet kód GSF ID, který opište a zaregistrujte u Googlu na tomto odkazu: https://www.google.com...

    Nyní by mělo být přihlášení do aplikace obchodu Play funkční - po vyplnění přihlašovacích údajů vyskočí žádost o přihlášení ve webovém prohlížeči a po souhlasu jste přihlášení!

    Pokud stále nejde, zkuste čtečku restartovat (a nezapomenout vymazat data v nastavení z aplikace obchodu Play)

    V nastavení čtečky - nastavení účtu Google - doporučuji vypnout všechny synchronizace (nebo jak vyžadujete), jelikož je to podle mě u čtečky zbytečnost, která může zaplňovat paměť zařízení a využívat datová připojení..

    Alternativou pro řešení těchto problému a přihlašování do obchodu Play taky může být manuální stahování aplikací z externích zdrojů - nespustíte ale aplikace které nějakým způsobem ověřují jakékoliv informace a platby ve službách Googlu.

    Za zmínku také stojí to, že čtečka C-tech Lexis je rebrandovaným modelem čtečky Onyx Boox C67ML - může se hodit při hledání různých informací o čtečce.


    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Zuzana G.

      1. ledna 2019 - Zuzana G.

      Jste geniální. Postup sem dodržela naprosto přesně. Jsem přihlášená ke svému účtu. Všechny prodejce a odborníky na čtečky byste mohl vyučovat.... Díky, díky, díky, teprve teď má tato čtečka význam. Zuzana G.


    • Matěj Reček

      1. ledna 2019 - Matěj Reček

      To je super, moc rád jsem pomohl, a díky za reakci!


    • Petra Mifková

      5. ledna 2019 - Petra Mifková

      Připojuji se, jste skvělej :)
      Dle Vašeho návodu to zvládne i úplný antiajťák:)
      PS: když jsem napsala do e-shopu, po celodenním urputném snažení, že mi to nefunguje. Napsali mi, že je to divné a ještě se s tím nesetkali..nicméně, ať se prý obrátím na výrobce...
      Ještě jednou moc díky. Petra


    • Pavel

      5. ledna 2019 - Pavel

      Opravdu díky moc. Postupoval jsem podle návodu a vše funguje do puntíku. Děkuju moc.


    • Martin Starinský

      16. ledna 2019 - Martin Starinský

      Matěji Rečku, všechna čest a poklona vám, postup přesně dodržen a čtečka funguje jak má se vším všudy. Jste frajer a díky, více takových.


    • Matěj Reček

      16. ledna 2019 - Matěj Reček

      Není zač, rád jsem pomohl :)


    • Jirka

      16. ledna 2019 - Jirka

      Všechna čest, skvělý a užitečný návod. Děkuji.


  • Tomas Uhnavy

    Tomas Uhnavy

    15. října 2018

    Mám, bohužel, úplně stejný problém. Je to na reklamaci?

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Milda

    Milda

    16. října 2018

    Měl jsem stejný problém, čtečka Lexis není ani v seznamu certifikovaných zařízení
    play protect aby mohla fungovat v google play. Tak nevím jak to vlastně je. Čtečku jsem vrátil. Škoda jinak myslím povedená čtečka. Pokud někdo poradí jak na to , nebo kdyby jiná čtečka Lexis fungovala, tak klidně vezmu znovu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jack Owen

      16. října 2018 - Jack Owen

      Vyzkoušel jsem nainstalovat/aktualizovat Google Account Manager, Google Play Servces a Google Play store, ale nepomohlo. Instalaci aplikací řeším tedy manuálním stažením APK souboru, který si vyhledám například na APK Mirror, ale pozor, najděte si verzi, která pracuje s Andoidem 4.2.2. Využívám tak úspěšně Dropbox a OneNote. Rozchodil jsem i Facebook Messenger, ale ten pro mě nemá na čtečce knih žádný smysl.


    • Tomas Uhnavy

      16. října 2018 - Tomas Uhnavy

      Získal jsem dnes tento tip: https://www.androidpolice.com...


    • Milan Mach

      7. listopadu 2018 - Milan Mach

      Nakonec aptitude to řeší


    • Adam Cervenka

      18. listopadu 2018 - Adam Cervenka

      Jak jste to teda nakonec vyřešili? Podařilo se vám přidat účet google ?


  • Milda

    Milda

    17. října 2018

    Ještě jsem narazil na wikipedii na stránku https://en.m.wikipedia.org... jsou o firmě Onyx Boox která je vlastně výrobcem lexisu pro jiné trhy. Nejspíš půjde o tuto čtečku nebo podobnou.C67 ML. Zde je v překladu popis. :C67ML
    Onyx BOOX C67 je zařízení založené na platformě Android (4.2) s dotykovou obrazovkou s kapacitou 6 palců E-Ink HD EPD s vícenásobným dotykovým displejem a rozlišením 1024x758 pixelů při 212 ppi a 16 úrovních šedé.____ Dodává se ve dvou verzích: C67ML (bez podpory obchodu Google Play) a C67ML "Afterglow 2"_____. Specifikace zařízení zahrnují procesor s dvojitým jádrem Cortex-A9 1 GHz, 512 MB RAM, 4 GB flash paměť, 802.11 b / g / n WiFi a slot MicroSD. Hmotnost: 186 g, rozměry: 171x117x9 mm (6,7x4,6x0,3 in). Píší 2 verze jedna bez podpory Google Play. Bylo by zajímavé zjistit, kde jsou naše čtečky koupené.. Většině čteček zřejmě Google play funguje.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Věra Češková

    Věra Češková

    24. ledna 2019

    Bohužel, koupila jsem k vánocům tu čtečku " c-tech lexis android e-ink reader ebr-61" třináctileté vnučce, která by si ráda stáhla přes Google Play anglický slovník, takže jsme skončily u stejného problému. Bohužel jsme od sebe přes půl republiky vzdálené, a s problémem bych asi nic nesvedla stejně. Koupila jsem ji přes Alzu, a pokud tady v diskuzi čtu, existují dva druhy, které to umí, a které ne, není to férové. Vrátit bych ji učitě nechtěla. Přeinstalace obchodu Googlu to prý taky nevyřešila, existuje nějaké pracoviště, co by to provedlo ?

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.