Poradna Čtečky knih


Autor: | Vloženo: 12.10.2011 000 15:04 | Témata: Poradna Čtečky knih

Jakou čtečku vybrat pro studenta?

Dobrý den, chci udělat radost synovi a koupit mu čtečku. Přečetla jsem spoustu informací, ale jsem jimi zahlcena a vlastně stejně nic nevím. Moje představa je, že by čtečka měla být rychlá, snadno ovladatelná a lehká s možností psaní poznámek k textu, které zůstanou v nějakém souboru. Měla by mít WiFi a pochopitelně zvládat různé formáty. Určitě by bylo vhodné, kdyby přehrávala hudbu a ev. obrázky. Integrovaný slovník by byl skvělý. Je vhodný barevný displej? Prosím zkušenější - poradíte mi?
Děkuji, Jitka

  • 12. října 2011 - Odpověď partnera sekce eBook-ctecky.cz

    Dobrý den paní Jitko. Čtečky nejvíce vyhovující požadavkům jsou asi Amazon Kindle Keyboard - http://www.ebook-ctecky.cz... nebo PocketBook PRO 602 - http://www.ebook-ctecky.cz...

    Pro Kindle mluví klávesnice s písmeny abecedy. Pro PocketBook zase lepší podpora formátů. (Do Kindlu jde také nahrát "kdeco", ale některé formáty se musí nejdříve zkonvertovat v počítači nebo poslat na speciální Amazon emailovou adresu, která zajistí převod do formátu čtečky).

    Co se týče barevného displeje, "pravá ebook čtečka" má e-ink displej a ty jsou zatím jen černobílé. Pokud sháníte čtečku, kupte určitě s e-ink displejem (popř. displej Sipix). Pokud ale hledáte pro syna náhradu počítače, čtečka elektronických knih jej nahradit nedokáže, v tom případě klidně pořiďte synovi tablet (ty mají barevný LCD displej).

    Z vlastní zkušenosti mohu doporučit nechat vybrat syna. Při veškeré snaze se většinou rodič stejně nezavděčí a koupí to blbé :-)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Jitka

      18. října 2011 - Jitka

      Děkuji za odpověď, asi to opravdu nechám na synovi, bude to zřejmě nejlepší řešení.


    • MarkTSB

      26. října 2011 - MarkTSB

      možná to rozseknu za vás :-) tabletem se totiž nezavděčíte pokud do něj nedáte víc než 10 tisic korun ... vše pod touto cenovou hranici je prakticky nepoužitelné, pomalé, hry se na tom hrát nedají, rolování stránek je pomalé .... jediné tablety o kterých má smysl uvažovat jsou samsung galaxy tab, acer iconia, motorola xoom, asus transformer, apple ipad .... pokud do toho nechcete dat tolik penez urcite tablet VUBEC nekupujte.

      Mezi čtečkami knih je kindle stálicí kterou nelze zklamat, velmi bych doporučil koupit verzi, která je vybavena WIFI i 3G metodou připojením k internetu - čtečka pak má prakticky nepřetržitý přístup k internetu a to dokonce zdarma - je to velmi užitečná vlastnost kterou jiné čtečky nedisponují.


    • MarkTSB

      26. října 2011 - MarkTSB

      na druhou stranu pokud má váš syn přístup na internet třeba přes mobilní telefon a doma máte WIFI pak nemá smysl za 3G přístup připlácet a stačí kindle pouze s WIFI ... no dobře asi bude lepší když to s ním proberete :-)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.