Poradna Čtečky knih


Autor: | Vloženo: 05.07.2012 000 14:13 | Témata: Poradna Čtečky knih

Kterou čtečku si vybrat? Registrace?

Dobrý den,
chtěl bych si vybrat nějakou čtečku. Byl bych rád, aby neničila moc oči. Nevíce asi pdf (chráněné adobe drm???). Pomůžete mi prosím?

2/ jedny z nejlepších se jeví jako od Amazonu. Je vždy nutná registrace? Anglicky moc neumím a pochybuji, že bych si tedy něco na Amazonu kupoval.

3/ pokud má čtečka wifi nebo 3G, je v tom nějaký rozdíl - např. peněžní (poplatky za internet)?

4/ hodně vychvalované jsou i PocketBooky (náhodný odkaz: http://www.elektronicke-cteni.cz.... Je tam nějaký rodíl oproti Amazonských Kindlů?

5/ jak je to s konvertováním formátů? Je pár formátů (Amazonsky, Adobe, ...) a co když to nebude čtečka podporovat. Znáte nějaké nástroje?

6/ možná by bylo i celkem dobré, kdyby se dala udělat nějaká posznámka - např. pokud bych si pořídil EN knihu a dával si tam překlad nějakých slov. Nicméně nemyslím, že bych to využíval často.

7/ knihovny má jen Amazon? Situace, že bych měl několik desítek knih na PC v pdf.

8/ jaké je standartní pořízení nějaké knihy? Alza to má tuším nějak jako Amazon - po zakoupení knihy se kniha stáhne na čtečku (a zůstává v knihovně v cloudu) a nestáhne se do PC

Jak vidíte, mám všeobecný přehled (jsem IT), ale informací je mnoho a jistě chápete, že se mi nechce kupovat za 5 tis něco, co pak nebude pro mě vhodné .

Děkuji za všechny připomínky a komentáře.

KH

  • 5. července 2012 - Odpověď partnera sekce eBook-ctecky.cz

    Dobrý den.

    1) příjemné na oči jsou displeje na bázi elektronického inkoustu, jsou to typy E-Ink (a Viziplex, Sipix). Nejlepším je v současnosti asi E-Ink Pearl. Tyto displeje jsou všechny černobílé, respektive umožňující zobrazit několik stupňů šedi.

    2) Registrace není nutná, je však vázaná na využití některých služeb, např. on-line konverzi dokumentů, využívání stahování periodik do Kindlu, apod.

    3) Kindle Keyboard 3G má přístup k internetu zdarma, Kindle Touch 3G má přístup zdarma pouze na Wikipedii a Amazon, některé staré modely PocketBooku byly vybaveny 3G modulem, ale bez osazení SIM kartou - tam platíte to co si domluvíte s mobilním operátorem.

    4) PocketBooky mají oproti Kindlům výhody v: podpora češtiny (české menu, anglicko-český slovník, české předčítání), bohatá podpora formátů bez nutnosti konverze, možnost zvětšení písma u PDF (tj. podpora režimu reflow), nejnovější modely jsou taky o dost rychlejší než Kindly, což je příjemné. Mezi tyto modely patří PocketBook Basic 611 bez dotykového displeje http://www.ebook-ctecky.cz... , menší varianta téhož PocketBook 512 - http://www.ebook-ctecky.cz... a nejvyšší model 6" čteček - PocketBook 622 Touch - http://www.ebook-ctecky.cz... Kindle Touch má oproti PocketBooku 622 mírně jasnější displej a podporuje stahování periodik.

    5) Viz http://www.ebook-ctecky.cz... Nejlepší je asi použít program Calibre.

    8) Buď si knihu stáhnete na počítači nebo rovnou přes čtečku.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (7)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.