Poradna Čtečky knih


Autor: | Vloženo: 29.11.2012 000 06:08 | Témata: Poradna Čtečky knih

Amazon Kindle 5 WiFi vs. PocketBook 622 Touch černý

Dobrý den, manžel si přeje čtečku knih. K Vánocům bych ji koupila, podle recenzí jsem odhadem vybrala tyto dvě. Ale nechám si poradit i jinou značku.
Co by měla splnovat, podporu PDF, DOC, JPEG, anglický slovník. Dobrá čitelnost, možnost zvětšit písmo.(aby z ní nebolely oči). Možnost tvořit poznámky, záložky a vyhledávač stránek.
Ideální z těchto dvou udělat jednu :-)
Děkuji,

  • 29. listopadu 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den. Dovolím si tvrdit, že tyto dvě čtečky nejsou ve stejné "lize". PocketBook 622 má větší možnosti. Mezi jeho výhody patří rychlost, podpora (nedávno vyšel zbrusu nový firmware), české menu, anglicko-český slovník od výroby, podpora microSD karet, MP3, české předčítání, dotykový displej, bohatá podpora formátů. Doporučil bych tedy PocketBook - http://www.ebook-ctecky.cz... Kindle 5 může nabídnout jen periodika a o chlup lepší displej.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • 29. listopadu 2012 - Oficiální zástupce obchodu AZ Mobil

    Dobry den,

    nemuzete srovnavat Kindle 5 a Pocketbook 622. Jde o uplne jine ctecky. Kindle 5 nema dotykovy displej a ma pouze zakladni vybaveni. Cena je take o 1300,- nizsi.

    Pocketbook 622 je potreba srovnavat s Kindle Touch nebo s nastupcem Kindle Paperwhite. Paperwhite se u nas bude prodavat az po novem roce, ale tato ctecka je o dost lepsi nez PB622. Ma vyrazne vyssi kontrast i rozliseni displeje. Zaroven ma "osviceny" displej pomoci LED diod, pro cteni ve tme. Pri cteni knih jde predevsim o kvalitu zobrazeni a tu ma Paperwhite nejlepsi ze vsech ctecek na trhu.

    PB622 je mozne srovnat s cteckou Kindle Touch, ktera ma dotykovy displej, 4GB kapacitu, MP3 prehravac, predcitani knih hlasem, vystup na sluchatka a male reproduktory. Co se tyce kvality displeje a celkoveho zpracovani je na tom urcite lepe Amazon. Cena je podobna.

    Dale je potreba vzit v uvahu to, ze Amazon poskytuje nadstandardni technickou podporu. 24 hodin denne jsou k dispozici na emailu, online chatu nebo na telefonu (volaji zdarma zpet). Soucasti je take velmi privetivy pristup k reklamacim, coz je ale o Amazonu zname. Firma Pocketbook sidli kdesi na Ukrajine a neni mozne je nijak kontaktovat, jste odkazana pouze na kontakt s prodejcem.

    Takze pokud chcete kvalitu, kupte si Amazon Kindle Touch (http://azmobil.cz...). Pokud chcete vetsi podopru formatu a ceske menu ctecky, zvolte PB622 (http://azmobil.cz/47-pocketbook). Pokud Vam jde o cenu zkusil bych Kindle 4 nebo Kindle 5, ktere jsou totozne, lisi se pouze cenou a barvou.

    ing. tomas pejcha
    AZ Mobil http://www.azmobil.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Petr Velecký

      29. listopadu 2012 - Petr Velecký

      Dobrý den. Můžete mi prosím psokytnout kontakt na technickou podporu Amazonu, která probíhá v češtině?. Reklamovat musím u Amazonu(kde se čtečka posílá?)? Čtečku bych si přeci koupil u vás a ne u Amazonu.


    • AZ Mobil

      29. listopadu 2012 - Oficiální zástupce obchodu AZ Mobil

      Komunikace probiha v anglictine podobne jako u Pocketbooku (nebo v rustine).

      Zaruku mate samozrejme 2 roky u nas a reklamujete u nas. Nemusite se tedy o nic starat. Ale spousta lidi vyuziva technicke podpory Amazonu, nemusi jit jen o reklamace, ale take o pomoc se zarizenim, nakupem knih, registraci, funkcemi apod.

      Jinak pokud reklamujete sam na Amazonu, tak Amazon plati i prepravu do USA kuryrem. Do 3 dnu mate doma nove zarizeni a starou ctecku poslete pote zdarma kuryrem do USA. Tedy nadstandardni servis.


  • 30. listopadu 2012 - Odpověď partnera sekce eBook-ctecky.cz

    Dobrý den pane Pejcho z AZ Mobil. Rád bych uvedl na pravou míru některé "skutečnosti", které jste prezentoval. Firma PocketBook je sice původně z Ukrajiny, to nic nemění na tom, že vyrábí špičkové čtečky. Model 622 na který padl dotaz, mj. získal ocenění The choice of ComputerBild (německý časopis) či vyhrál srovnávací test e-čteček v českém Computeru (oboje v roce 2012). Vyrábí se v továrnách Foxconn, kde si nechává své výrobky kompletovat např. Amazon nebo Apple. Dceřinná společnost zajišťující distribuci v EU sídlí v Německu, každopádně to nemusí zákazníka zajímat, protože PocketBook má v česku nejen zastoupení, ale také servis a telefonickou a emailovou podporu v českém (či slovenském jazyce) - viz kontakty na českých stránkách http://www.pocketbook-int.com/cz/ Za www.ebook-ctecky.cz nemáme žádný problém doporučovat čtečky Pocketbook, jsou to kvalitní zařízení, reklamace jsou na nízké úrovni a servis na vysoké. Na http://www.ebook-ctecky.cz... běží také jistá forma podpory - diskuze. Na fóru jsme navíc nedávno zprostředkovali předání výtek a návrhů na vylepšení od českých uživatelů čtečky PocketBook Touch. Tyto byly částečně zapracovány do aktuálního firmwaru, který vyšel před několika dny. Rozhodně tedy není pravda to, že by vlastník čtečky PocketBook musel volat někam do Ukrajiny nebo že by nemohl kontaktovat podporu výrobce vůbec, jak uvádíte. (Mimochodem si odporujete, jednomu napíšete, že není možné kontaktovat PocketBook vůbec, druhému odpovíte, že jen v angličtině nebo ruštině.) To možná platí u šedého dovozu, nevím, tím se nezabýváme. U čteček pocházející z české distribuce (u nás na www.ebook-ctecky.cz) se není čeho bát. Věřím, že jsem doplnil Vaše vzdělání a budete poskytovat zákazníkům přesnější informace.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Vařeková

      30. listopadu 2012 - Vařeková

      Děkuji Vám Všem za infromace. Je to manželova první čtečka. Na základě všech informací a recenzí co jsem měla a na doporučení blízkého přítele, který má už 2 roky Kindla. Jsem nakonec zvolila Kindla 5. Na první seznámení si myslím, že stačí. Druhou si již vybere dle svého přání. Pěkný víkend všem.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.