Poradna Čtečky knih


Autor: | Vloženo: 08.05.2013 000 09:43 | Témata: Poradna Čtečky knih

Jakou čtečku

Dobrý den, chtěl bych pořídit manželce čtečku a pemýšlím kterou. Nejvíc se mi asi líbí Kindle, kde přemýšlím mezi Kindle 5 a paperwhite, ještě jako další Sony PRS T2. Můžete mi, prosím, poradit, který z modelů bych měl vybrat? Samozřejmě mě zajímá i poměr cena/výkon. Děkuji

  • 8. května 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobry den,

    pokud Vam nevadi dotykove ovladani a anglicke menu (coz u ctecek neni zasadni problem), pak bych zvolil Amazon Kindle Paperwhite. Je to ctecka s podsvicenim, ktere je asi nejkvalitnejsi a pomer cena/vykon je zde urcite nejlepsi.

    Dalsi ctecka s osvetlenim je napr. vychvalovany Cybook Odyssey HD, ale mel jsem jich nekolik v ruce a nerovnomernost osvetleni v rozich byla velice spatna oproti Amazonu. Neslo o vadny kus, protoze jsem jich mel v ruce nekolik.

    Takze u dotykove ctecky s osvetlenim je celkem jasna volba Kindle Paperwhite, je to vlastne temer nejlevnejsi osvetlena ctecka a zaroven nejkvalitnejsi. Sony T2 bych z vyberu vyradil, nema osvetleni a je drazsi nez Kindle Paperwhite.

    Pokud preferujete predevsim cenu, zvolil bych zakladni, nedotykovy model bez osvetleni. Zde se vetsinou vybira mezi Kindle 5 a Pocketbook 613. Kindle je o 300,- drazsi, ma navic WiFi a kontrastnejsi displej. Pocketbook ma ceske menu a lepsi podporu formatu (coz se na Kindlech resi prevodem pomoci registrace na Amazonu). Zde je vec volby, co komu vyhovuje. Osobne se priklanim k modelu Kindle 5.

    ing. tomas pejcha
    AZ Mobil http://www.azmobil.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (7)
    • Ne (1)

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.