Poradna Amazon Kindle Paperwhite 3

Autor: svamal | Vloženo: 07.01.2016 000 00:15 | Témata: Poradna Amazon Kindle Paperwhite 3

svamal

svamal

Jak je to s uváděnou pamětí 4 Gb ?

Ta moje má (po resetu) necelé 3,2 GB. To znamená, že si systém pro sebe vyhrazuje 0,8 GB. To se mi moc nezdá. Nebo je uváděná velikost paměti jen reklamní tahák. (Ne, že by 3 Gb bylo málo, to je počet knih které, kdyby jsem chtěl paměť zaplnit, nepřečtu za celý život) Jde spíš o princip. Když by Hdd 1 T měl jen 750 Gb tak ho asi nekoupíme. A nebo mám zařízení z černého trhu?
Děkuji za odpověď.

  • 7. ledna 2016 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobry den,

    vse je spravne. Kapacita je 4GB, z toho na data vychazi zhruba 3,2GB. Zbytek zabira system. Ve vetsine popisu je vzdy uvedeno kolik je celkova kapacita a kolik je na data.

    ing. tomas pejcha
    AZ Mobil http://www.azmobil.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • svamal

      7. ledna 2016 - svamal

      Děkuji za odpověď, nezlobte se, ale stále se mi nezdá, že by tak vcelku jednoduchý systém potřeboval 800 Mb pro sebe. Proto i nadále budu považovat údaj 4 Gb za klamavou reklamu. Nejsem odborník, ale odhadoval bych celkovou kapacitu maximálně tak na 3,5 Gb. Jak jsem psal v předešlém dotazu. Paměť na knihy je velmi dostatečná a jsem s výrobkem velmi spokojen. Vím, že prodejce uvádí údaje, které má od výrobce a nemůže to asi moc ovlivnit. Štve mě to proto, že se možná jedná o další případ, kdy si výrobce dělá ze spotřebitelů šoufky. Opravdu by mne zajímali údaje od někoho, kdo má možnost, pomocí nějakého zařízení, toto proměřit.
      Jinak má tato čtečka u mne pořád 5 hvězdiček a koupi určitě doporučuji!


    • Novas

      1. února 2016 - Novas

      Ale přístroj neinzeruje volné místo, ale velikost paměti. Navíc tu pracují s rozdílným výpočtem předpon (1000 vs 1024). 4GB je tak v přepočtu jen 3,7GB.
      1TB disk má ve skutečnosti jen 930GB


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.