Poradna Amazon Kindle Paperwhite 3

Autor: Anonym | Vloženo: 24.04.2016 000 10:06 | Témata: Poradna Amazon Kindle Paperwhite 3

Anonym

Zobrazeni stránek na KP3

Dobrý den, koupil jsem si KP3 před týdnem. Je to má první e-čtečka takže nemám žádné zkušenosti. Je výborná, displej nádhera, formáty taky do pohody. No čtení jedna báseň

Jen se chci zeptat: V jakém formátu musí být kniha aby se mě ukazovali čísla stránek? Dole se mě ukazují procenta a lokace (location).

Nemůžu nikde najít nastavení aby tam bylo číslo stránky. A když dám Go To a dám page or location tak to page zešedne a hotovo. Četl sem někde že některé knihy stránky nemají ale to se mě nějak nezdá protože na Androidu v Cool readeru si to krásně stránky spočítalo a když se změnil text tak aji přepočítalo.

Nenašel jsem k tehle čtečce žádnou diskusi tak píšu sem.
V čtečkách jsem nováček tak děkuji za každou radu či postřeh….

  • Santo

    Santo

    6. května 2016 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Volba "Location" je přesnější údaj o pozici v knize než stránky. Na každém zařízení může být zobrazeno různé množství textu na jedné stránce a právě Location toto řeší. Pokud přesto chcete navigaci pomocí stránek, otevřete nějakou knihu, otevřete volby fontu - jsou zde 3 záložky - Font, Stránka a Pozice. Záložka Pozice je ta, která nás zajímá. Jsou zde možnosti Location, Page, čas do konce kapitoly, čas do konce knihy a možnost úplně vypnout pozici v knize). Pokud je možnost Page zašedlá, nainstalujte si program Calibre a knihu nahrajte do Kindlu pomocí Calibre ve formátu AZW3. Poté by volba stránky měla být aktivní (alespoň u mě je).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.