Nejnovější recenze ze sekce Čtečky knih
- dobré
Dřív jsem používal Kindle 5, už bych se k němu nevrátil :)
- Výborný display
- Celkem svižný chod
- Jednoduché nastavení a ovládání
- Výdrž při zapnutém podsvícení
- Přechod na USB-C
- BT (možnost párování sluchátek)
- Vyšší hmotnost
- Citlivější display na náhodný dotyk
Po více než 10 letech jsem nahradil předchozí kindle 3 (s klávesnicí) za Paperwhite 5. Evoluce je značná, display díky vyššímu rozlišení má lepší čitelnost a jemnost. Systém je celkově rychlejší. Podsvícení lze regulovat, lze regulovat i teplotu barvy (možnost automatického přepínání režimu den/noc). Baterie se zapnutým podsvícením vydrží přečtení několika knih. Podsvícení má regulaci intenzity a teploty barvy, taktéž možnost inverze ("bílá na černé"), což oceňuji večer a v noci.
Ovládání je stále intuitivní a jednoduché. S magnetickým pouzdrem funguje automatické uspávání/probuzení. Nabíjecí a datový konektor je již USB-C. Stále funguje i e-mail pro odeslání knih a souborů do čtečky.
Nevýhodou je trochu vyšší hmotnost a malý pás pod displayem, horší držení čtečky oproti verzi s klávesnicí. Display je citlivější, ale poměrně rychle jsem si zvykl.
Celkově doporučuji
Podpora všech formátů
Lehká, rychlé načítaní stánek
Regulované podsvícení
Kupoval Ježíšek dle recenzí na Alza.cz
VELKÉ MÍNUS JE, ŽE TO NEPŘEKLÁDÁ DO ČEŠTINY !!!!
Jen Slovenšťina, nechápu to ???? :-( Přitom píší, že to podporuje Češtinu !!!
- celková spokojenost
Úžasná, kvalitní a velmi hezky zpracovaná čtečka knih. Velká paměť na veliké množství knih. Krásně se drží a je velmi praktická, vejde se všude.
- Rychlá
- Skvělý displej
- Velký displej
- Příjemná na používání
- Vodotěsná
- Super "podsvícení" s teplotou barev
- V menu a názvu knihy mají české znaky ČŘŮŤ... jinou velikost než ostatní, to nevypadá dobře. Jde jen o font používaný v menu - Avenit next. Při čtení je vše OK
Super čtečka s drobnou vadou v lokalizaci. Částečným řešením je přepnout lokalizaci menu do angličtiny (pak uvidíte chybku jen v názvu knihy v zápatí)
Jinak oproti pocketbook hd3 je čtečka velmi rychlá a má příjemnější barvy podsvícení
- Čtečka vypadá dobře.
Když jsem si čtečku vybírala, bylo u ní napsáno že obsahuje češtinu. Ve zkutečnosti byl v Čj jen návod a menu v Aj. Což já beru jako nevýhodu.
- Už čtu.
Už se mi podařilo přihlášení, takže čtu. Ale ještě tápu a zkouším, co to má všechno umět.
- Rozhodně tuto čtečku doporučuji. Má všechny parametry co má mít.
Čtečka zatím je nepoužívána.
- Naprostá spokojenost
- Rozhodně jedna z nejlepších čteček na trhu, která je v rozumné cestovní velikosti. Čtečka má podporu mnoha formátů a propracované jsou i možnosti synchronizace knih a to jak na ostatních zarízeních (telefon, tablet) tak synchronizace knihoven (Dropbox, Google disk, Pocketbook cloud). ... Tady by se mohl např. takový Amazon opravdu hodně učit .
- Možnosti nastavení podsvícení a vůbec čtečky jako takové
- Rozhodně výdrž baterie, pokud pojedete na dovolenou, troufám si říci že nabíjení nebude potřeba
- vzhledem ke kapacitě baterie pochopitelně váha čtečky ale není to nic co by bylo nepříjemné. Čtečka se velmi dobře držící takže to netřeba řešit.
- možná zde jako příslušenství nabízené magnetické obaly. Tady bych jako lepší viděl originální "nacvakávací" kryt, který dle mě lépe kryje rohy čtečky při případném pádu.
- Velká kapacita, malé rozměry, příjemná na oči
- Velký display
- Pohodlné čtení
- magnetické pero úplně nejlépe nedrží
Spokojenost
Dobrá velikost, lehká čtečka, podsvícený displej, nastavení velikosti písma
- Výborná čtečka s Androidem, slušná výdrž, spousta možností nastavení
- Luxusní displej (jak rozměry, tak kvalita)
- Lehká
- Skvelá na čtení PDF
- Milé překvapení: v čtečce najdete hned po vybalení e-booky v různých jazycích (včetně češtiny)
- Malá tlačítka na otáčení stránek
- "Neintuitivní" tlačítko na zapnutí/vypnutí
Čtečka je skvělá a dokonale se hodí ke čtení technické dokumentace v PDF. Je lehká a má luxusni displej.
Trochu jsem "laboroval" s nasazováním obalu (nakonec vše perfektně sedí). Zapínací tlacitko je trochu neintuitivní (chybí mi jasná "odezva" na stisknutí), ale na to si člověk zvykne. Tlačítka na otáčení stránek jsou malá a pro mě na nezvyklém místě (ano, srovnávám s Kindle 3 :)).
- přečte všechny formáty
- není